Hidroizolarea fundatiei! Preveniti infiltratiile la nivelul fundatiei

Hidroizolarea fundatiei este o necesitate!

hidroizolatie2

        Atunci cand discutam despre o cladire rezidentiala sau despre una comerciala, hidroizolarea fundatiei o protejeaza de fisurile provocate de infiltratiile de apa, diferentele termice, contractiile si multe altele. Hidroizolarea fundatiei trebuie privita ca si o solutie pe termen lung implementata pentru protejarea locuintei. Studiile arata ca peste 50% dintre casele construite recent prezinta infiltratii la nivelul demisolului la nici 3 ani de la constructie, partea proasta este fiind reprezentata de faptul ca ca pentru astfel de disfunctionalitati ale cladirii nu prea sunt acordate garantii, iar in cazul in care sunt acordate, acestea nu depasesc un an, cel mult doi.

        Nimeni nu isi doreste nici macar sa isi imagineze ce se poate intampla cu casa din proprietate daca nu se acorda suficienta atentie izolatiei fundatiei! Pe langa nenumaratele probleme ce pot aparea, de tipul celor enumerate mai sus, valoarea imobilului va scadea in timp in contradictie cu faptul ca pentru remedierea zonelor deteriorate vor trebui alti bani investiti, iar riscul aparitiei unor pericolele grave, ca si riscul de imbolnavire la care veti fi expusi este ridicat.

Ce solutie este recomandata?

        Pe piata se gasesc foarte multe produse destinate hidroizolarii fundatiilor, lucru care face ca aceasta alegerea sa nu fie tocmai una usoara de cele mai multe ori. Un lucru esential in acest caz este acela de a nu se face economie atunci cand vine vorba de calitate. Metoda cea mai folosita si usor de implementat pentru protectia fundatiei este aplicarea unei membrane din cauciuc lichid, material ce are aceeasi calitate ca si anvelopele de la rotile unui autoturism. O alta solutie este folosirea unei membrane hidroizolante in faza de executie a fundatiei.

hidroizolatie1

Avantaje:

        Primul tip de membrane sunt usor de aplicat, se usuca repede si sunt aplicate la rece folosind un pulverizator sau o mistrie. Dupa aplicare, lichidul devine o invelitoare cauciucata elastica, capabila sa umple posibilele fisuri din peretii fundatiei. Aceste sisteme au o garantie relativ mare si sunt destul de rentabile. Cele mai bune optiuni sunt variantele non-toxice, ignifuge si care nu necesita pregatire inainte de aplicare.

Dezavantaje:

        Un risc important este acela ca puteti sa aplicati un strat inconsistent, fara sa va dati seama, insa pentru a elimina acest risc exista unele solutii care va ajuta prin culoarea capatata in timpul aplicarii, astfel determinand grosimea exacta care trebuie aplicata.

Facebook